April 2018: Stefanie Schiff

Iedere maand zetten wij een Topwijf in de kijker die op haar manier de wereld een beetje mooier maakt. Deze maand spraken we met Stefanie Schiff. Zij is leerkracht secundair onderwijs voor leerlingen met de diagnose autisme spectrum stoornis (ASS). 
 
Stefanie, wat vind jij belangrijk in het leven? 

 

 
Ik ben Stefanie Schiff, 26 jaar. Ik ben vooral gek op mijn vriendje, mijn corgi en tal van vrienden en vriendinnen. Wat we hierbij zeker niet mogen vergeten is dat ik gek ben van toffe kledij, schoenen, make-up en ook de stad Oostende mag niet in mijn lijstje ontbreken.
 
Mijn hoofdberoep is leerkracht, ik geniet ervan om voor een klas te kunnen staan. Je kan mij aantreffen in twee verschillende scholen, nl. Het KTA Vesaliusinstituut Oostende & het Buitengewoon Secundair Onderwijs school Ter Zee, vestiging De Branding. Daarbij vind ik het belangrijk om aan te geven dat deze twee scholen dezelfde leerinhoud krijgen. Net zoals elke andere secundaire school. Bij De branding zorgen wij ervoor dat elke leerling door nodige aanpassingen de lessen zo goed mogelijk kan begrijpen. Al onze leerlingen hebben de diagnose autisme spectrum stoornis (ASS).
 
Vaak vragen mensen mij waarom ik met een master in de Biomedische Wetenschappen beslist heb om les te gaan geven. Dan leg ik hen ook met plezier uit welke voldoening ik hieruit haal om leerlingen relevante kennis en inzicht bij te brengen. De verwondering te kunnen zien op hun gezicht wanneer ik een demoproef kan tonen. Het zit hem vooral in de kleine dingen.

 

 
Hoe is Topwijf in je leven gekomen?

 

Fleur ken ik ondertussen al sinds de kleuterklas. Haar jongste zus is trouwens nog altijd één van mijn beste vriendinnen. Toen Fleur een aantal modellen zocht voor een nieuw project was ik onmiddellijk enthousiast.
Het idee vond ik super en camera's schrikken mij niet af. Ik vond het fantastisch om deel te mogen uitmaken van diverse shoots, deze zijn altijd leuk, gezellig en we lachen veel!  Daardoor had ik het geluk om zeer veel Topwijven te leren kennen.
 
Naast het feit dat ik meermaals model mocht zijn voor dit merk, sta ik ook met de volle 100% achter dit project, ik ben een echte topfan. Ik denk dat ik van elke collectie op z'n minst één item heb. Tot voor kort droeg ik de kleren niet om les te geven, dit om reacties van leerlingen te vermijden. Sinds ik dat wel doe, krijg ik zoveel toffe reacties. Ook bij de leerlingen van De Branding krijg ik leuke complimentjes over de kledij die ik draag van Topwijf.
 

 

Waarom is een kledingmerk zoals Topwijf zo belangrijk? 

Lesgeven is mijn grote passie. Liefst van al zou ik deze job willen uitoefenen voor de rest van mijn leven. Het is niet altijd de gemakkelijkste job. Denk maar aan conflicten met leerlingen of leerlingen met ASS die kunnen blokkeren. Die zaken zorgen ervoor dat ik soms wel durf te twijfelen aan mezelf. Op die momenten kan ik altijd terecht bij mijn collega's. Ze ondersteunen mij altijd met tips en bieden een luisterend oor.

 

 
Het gevolg hiervan is wel dat ik vaak teruggrijp naar mijn mini-Topwijfcollectie in mijn kleerkast. Het compliment op mijn t-shirt, trui of muts zal er altijd voor zorgen dat ik herinnerd word aan de persoon die ik ben. Het merk Topwijf geeft mij de kracht die ik op dat moment nodig heb. Dit gecombineerd met het zalige gevoel dat ik fashionable kleren aanheb, geven me dat extra duwtje in de rug om er weer tegenaan te gaan. Die energie lijdt tot kleine succesjes. En die kleine succesjes zijn perfect om mij eraan te herinneren hoe gek ik ben op mijn job en op mijn fantastische leerlingen.

 

Bedankt Topwijf, om vrouwen en mannen eraan te herinneren dat ze 'het' aankunnen!

 

Nieuwe artikels

0 Commentaren

Er zijn nog geen commentaren. Wees de eerste om iets in te sturen!

Schrijf een commentaar

Hou er rekening mee dat alle commentaren goedgekeurd moeten worden voor ze gepubliceerd worden