Januari 2019: Yenka Oplinus

Iedere maand zetten wij een Topwijf in de kijker die op haar manier de wereld een beetje mooier maakt. Vorige maand nomineerde Haike, topwijf van de maand december, Yenka Oplinus. Yenka beantwoord hieronder enkele vragen,
op deze manier kom je zelf te weten waarom zij genomineerd werd als topwijf. 

Waarom is Topwijf zo belangrijk?

Meestal zijn we ons niet bewust van hoe een compliment, hoe klein dan ook, iemand zijn dag kan maken. Tonen dat je aan iemand denkt, dat je iets aan hen opmerkt of letterlijk zeggen wat je nu zo mooi aan hem/haar vind, kan je zóveel deugd doen en energie geven. Laten we eerlijk zijn, soms hebben we daar gewoon nood aan.

Een compliment uit onverwachte hoek, of op een onbewaakt moment zijn die die het meest binnenkomen, waar we het meest deugt van hebben. We moeten ’t vaker doen, zomaar!

Wanneer kocht/kreeg jij voor het eerst een topwijf sweater?

Die heb ik cadeau gekregen toen ik voor enkele maanden naar Canada vertrok. Ik zat toen in mijn laatste bachelor ‘grafische en digitale media’ en ik heb daar mijn studies verder gezet. Mijn trui heb ik daar vaak gedragen en de reacties erop waren zalig. ‘Wow, that’s a really nice sweater’ zonder dat ze eigenlijk de tekst konden vertalen. Dat toont aan dat de topwijf truien zelf zonder ze te begrijpen een ‘positieve vibe’ creeëren. (en ook dat de keuze van een lettertype veel meer is dan ’tis schoon’. Oeps, beroepsmisvorming zeker? ;-)

Dikke merci vriendinnen, ik ben er nog steeds kei-blij mee!

Aan wie zou je een sweater geven en waarom?

Dat is Julie. Een vriendin die ik leerde kennen in de Chiro tijdens mijn eerste jaar in de leidingsploeg. Ik stond samen met haar en nog 2 topwijven voor de jongste kadeés en ik heb geweldige herinneringen aan dat jaar. Julie is iemand die enorm kan genieten van de kleine dingen en de batterijen worden daar ook vaak weer mee opgeladen. Sinds kort combineert ze een huishouden met werken én studeren. Iedereen die haar kent kan beamen dat ze een harde werker is en als ze iets wil, er dan ook 100% voor gaat.

Julie, gewoon maar even om te zeggen wat voor topwijf jij bent! <3

Oudere artikels Nieuwe artikels

0 Commentaren

Er zijn nog geen commentaren. Wees de eerste om iets in te sturen!

Schrijf een commentaar

Hou er rekening mee dat alle commentaren goedgekeurd moeten worden voor ze gepubliceerd worden